Visit Maramures

The land of wooden churches, mythological richness, impressive landscapes and very ancient customs

Home » Ce Poti Face » Sugestii itinerarii » Drumul Bisericilor de lemn

Drumul Bisericilor de lemn

Monumente din patrimoniul mondial UNESCO

 

Acest itinerariu se axeaza pe bisericile de lemn din Maramures inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO. Traseul poate fi luat ca si o simpla excursie cu scopul de a va bucura de privelisti si imprejurimi. Timpul si distantele au ca reper monumentele UNESCO descrise in itinerariu.

Ziua începe cu un drum pe serpentinele acoperite de pădure. Ajunși în vârful Pasului Gutâi, priveliștea se deschide în fața noastră. Drumul își continuă cursul, dar de această dată la vale, tot pe serpentine, până în Desești.

 

Ruta de azi se intoarce prin Sighet, unde puteti vizita locurile pe care nu ati avut timp sa le vizitati inainte. La plecarea din Sighet veti urma drumul spre sud in Vadu Izei, unde o veti lua la stanga si veti incepe drumul de-a lungul Vaii Izei. Prima oprire de azi este la Barsana, sat ce gazduieste una dintre cele mai frumoase biserici de lemn si o manastire, prima dintre ele (biserica veche, cu hramul "Intrarea Maicii Domnului in biserică), fiind inclusă in patrimoniul UNESCO.

 

Ziua a treia a acestui traseu vi se va parea mai lunga decat celelalte, deoarece trebuie parcursi mai multi kilometri, dar aveti ocazia sa admirati privelistea minunata.