Visit Maramures

The land of wooden churches, mythological richness, impressive landscapes and very ancient customs

Home » Unde Mergem » Muzee

Muzee

Patrimoniul cultural al Maramuresului este bine pastrat de institutii muzeale ce tezaurizeaza atat valorile traditionale, cat si valorile culturale contemporane. Cele mai multe muzee sunt concentrate in zona oraselor Baia Mare si Sighetu-Marmatiei, insa o multime de ''comori'' din patrimoniul cultural se pot gasi si in mici muzee satesti si case memoriale. S-ar putea sa aflați in locurile în care vă așteptați cel mai putin colecții de carte veche, de icoane pe lemn sau sticla ''ascunse'' intr-o biserica dintr-un sat uitat de lume. 

Pagini: 1 | 2 |

In aceasta casa din Sighetu-Marmatiei si-a trait primii 15 ani din viata, laureatul premiului Nobel pentru Pace, cunoscutul romancier, dramaturg, eseist si memorialist Elie Wiesel.

 

Situat pe Dealul Florilor, Muzeul de Etnografie si Arta Populara ilustreaza mestesugurile si ocupatiile traditionale ale maramuresenilor, alaturi de portul popular si obiecte de cult specifice culturii traditionale din Maramures.

 

Memorialul nu este un loc linistit si nici macar unul care sa-ti inspire cea mai mica urma de bucurie. Cu toate acestea insa, este exemplul cel mai ilustrativ al modului in care oamenii au indurat comunismul.

 

Muzeul de Arta din Baia Mare, precum si ''Centrul Artistic Baia Mare'' ce reprezinta Scoala Baimareana de Arta, ilustreaza patrimoniul artistic al Maramuresului incepand cu secolul trecut si pana in zilele noastre.