Maria Demian

Meșter popular


Address

Plopiș 437331, Romania

Despre

Maria Demian este meșterul popular din Plopiș, județul Maramureș, care s-a specializat în confecționarea costumelor populare specifice Țării Chioarului.

Cu multă dragoste continuă tradiția spăcelului din pânză cu dantelărie modelată din ciur tăiat, în formă de flori sau colțunași, și cusut doar cu ață albă, fiecare piesă fiind unicat. Tot ea țese cu mărgele brâie, șorțuri și veste pentru costumele populare. De asemenea, ea coase șterguri și fețe de masă cu cele mai frumoase flori viu colorate.

Maria Demian este un meșter popular foarte activ, care a participat cu drag la toate edițiile Târgului Bun de Maramureș, precum și la alte evenimente locale sau naționale de promovare a culturii tradiționale maramureșene.

Date contact meșter popular: Comuna Șișești, Sat Plopiș, str. Principală, nr. 160, Telefon mobil: 0742 895 713.

Posibilități de acces atelier: Din Dănești se merge spre nord 150 m, se virează la dreapta și după 400 m, din nou la dreapta pe DJ 184, unde se parcurg 1,7 km; se virează din nou la dreapta pe DJ 182C și se parcurg 2,3 km, după aceea virăm la stânga pe DJ 182 G și parcurgem 800 m pentru a ajunge în Plopiș. În Plopiș ne vom opri la nr. 160, să vizităm Atelier Meșter popular Maria Demian.

Meșteșug

  • Țesutul

Alte sugestii

Gheorghe Uță

Meșter popular

Reghina Cozma

Meșter popular

Maria Georgeta Iuga

Meșter popular

Vasile Șușca

Meșter popular

Olga Keller

Meșter popular