Mihaela Tibil

Meșter popular


Address

Berchezoaia 437232, Romania

Despre

Mihaela Tibil este meșterul popular din Berchezoaia, județul Maramureș, care s-a specializat în confecționarea costumelor populare specifice Țării Chioarului.

Cu dragoste și cu măiestrie ea duce mai departe tradiția spăcelului din pânză cu dantelărie modelată din ciur tăiat, în formă de flori sau colțunași, și cusut doar cu ață albă, oferind astfel unicitate și eleganță fiecărei piese.

De asemenea, ea coase șterguri și fețe de masă cu cele mai frumoase flori viu colorate. Iar în vreme de pandemie, Mihaela Tibil brodează măști cu motive populare.

Mihaela Tibil este un meșter popular foarte activ, care a participat cu drag la toate edițiile Târgului Bun de Maramureș, precum și la alte evenimente locale sau naționale de promovare a culturii tradiționale maramureșene.

Date contact meșter popular: Comuna Remetea Chioarului, Sat Berchezoaia, str. Principală, nr. 114, Telefon mobil: 0746 106 466.

Posibilități de acces atelier: din Buciumi, drumul E 58, se merge spre vest 1.8 km, la dreapta în 350m, apoi din nou dreapta în 2.8 km. Virați dreapta pe DJ 182B și tineți drumul 5.6 km. La dreapta pe DC 81; după 2.3 km virați stânga pentru a intra în Berchezoaia. Destinația este la str. Principală, nr. 114.

Meșteșug

  • Țesutul

Alte sugestii

Gheorghe Uță

Meșter popular

Reghina Cozma

Meșter popular

Maria Georgeta Iuga

Meșter popular

Vasile Șușca

Meșter popular

Olga Keller

Meșter popular