Olga Keller

Meșter popular


Address

Bulevardul Independenței 28, Baia Mare, Romania

Despre

Olga Keller este meșterul popular din Baia Mare, județul Maramureș, care se ocupă de pielărie. Ea și-a dedicat viața promovării tradițiilor și meșteșugurilor românești.

Artizanul în piele este vestit pentru migala și creativitatea cu care îmbină motivele tradiționale cu modelele moderne de genți, portmonee și curele. De asemenea, ea realizează coperți personalizate pentru cărți și agende sau semne de carte și alte accesorii din piele, toate unicat. Creațiile sale poartă simbolurile arhaice specifice Maramureșului, cum sunt: soarele, funia, steaua nordului, cârligul ciobanului etc. pe care le coase, le sculptează și le pictează manual.

Olga Keller este un meșter popular foarte activ, care a participat cu drag la toate edițiile Târgul Bun de Maramureș, precum și la alte evenimente locale sau naționale de promovare a culturii tradiționale maramureșene.

Date contact meșter popular: Baia Mare, Bulevardul Independenței, nr. 28, ap. 4-5 (Asociația Artizana MM), Telefon mobil: 0726 455 556.

Posibilități de acces atelier: din centrul municipiului Baia Mare, respectiv intersecția Bd. Unirii cu Bd. București, se merge înspre Nord Vest pe Bd. Unirii înspre Bd. București, la sensul giratoriu, luați-o pe a doua ieșire, continuați 1.3 km pe Bd. Independenței. Destinația va fi pe partea dreaptă.

Meșteșug

  • Pielăritul

Alte sugestii

Gheorghe Uță

Meșter popular

Reghina Cozma

Meșter popular

Maria Georgeta Iuga

Meșter popular

Vasile Șușca

Meșter popular

Gheorghe Roman

Meșter popular